Káposztás-galuskás csülök hozzávalók:

Csülök

1 nyers csülök (nem füstölt)

1 fej édes káposzta

3, 5 dl fehér bor

1 dl almaecet

1,5 dl húsleves

1 fej hagyma

2 evőkanál cukor

kakukkfű

só, bors

Galuska

4 hajában főtt burgonya

2 evőkanál búzadara

10 dkg száraz sajt

2-3 tojás

Káposztás-galuskás csülök elkészítése:

Megmossuk és megtisztítjuk a csülköt, majd kicsit megvágjuk. Kakukkfűvel, sóval és borssal ízesítjük, majd kevés zsírban mindkét oldalán megpirítjuk. Hozzáadunk 2,5 dl fehér bort és két merőkanál húslevest. Kb. másfél órára a sütőbe tesszük vagy addig főzzük, míg a csont leválik a húsról.

Közben elkészítjük a káposztát. Egy fazékban megpergelünk két evőkanál cukrot. Hozzáadunk 1 dl fehér bort, egy pohár almaecetet, az apróra vágott hagymát és a kakukkfűvel, borssal és sóval fűszerezett reszelt káposztát, és megfőzzük.

Ha a csülök készen van, a káposztát egy tepsibe tesszük, rárakjuk a csülköt és 30 percig a forró sütőbe tesszük.

A galuska elkészítése:

Összekeverjük a hozzávalókat és galuskákat formázunk, melyeket sós vízben megfőzünk, majd kukoricadarába hempergetjük.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 120 perc