Káposztás-galuskás csülök hozzávalók:
Csülök
1 nyers csülök (nem füstölt)
1 fej édes káposzta
3, 5 dl fehér bor
1 dl almaecet
1,5 dl húsleves
1 fej hagyma
2 evőkanál cukor
kakukkfű
só, bors
Galuska
4 hajában főtt burgonya
2 evőkanál búzadara
10 dkg száraz sajt
2-3 tojás
só
Káposztás-galuskás csülök elkészítése:
Megmossuk és megtisztítjuk a csülköt, majd kicsit megvágjuk. Kakukkfűvel, sóval és borssal ízesítjük, majd kevés zsírban mindkét oldalán megpirítjuk. Hozzáadunk 2,5 dl fehér bort és két merőkanál húslevest. Kb. másfél órára a sütőbe tesszük vagy addig főzzük, míg a csont leválik a húsról.
Közben elkészítjük a káposztát. Egy fazékban megpergelünk két evőkanál cukrot. Hozzáadunk 1 dl fehér bort, egy pohár almaecetet, az apróra vágott hagymát és a kakukkfűvel, borssal és sóval fűszerezett reszelt káposztát, és megfőzzük.
Ha a csülök készen van, a káposztát egy tepsibe tesszük, rárakjuk a csülköt és 30 percig a forró sütőbe tesszük.
A galuska elkészítése:
Összekeverjük a hozzávalókat és galuskákat formázunk, melyeket sós vízben megfőzünk, majd kukoricadarába hempergetjük.
0 hozzászólás