Káposztás-húsos golyók hozzávalók:

350 g hús

2 káposzta

1 kanál zsír

3-4 hagyma

1-2 tojás

1 pohár tejföl

zsemlemorzsa

zöldfűszerek

4-5 paradicsom

Káposztás-húsos golyók elkészítése:

Édes káposztából készítsd.

Szedd szét levelekre a káposztát, majd főzd meg sós vízben.

Helyezz egymásra 2-3 levelet és tegyél a közepébe egy kanálnyit a következő masszából: reszeld bele a hagymát a húsba, azután daráld le és keverd össze 1-2 tojással, sóval, borssal, valamint a zöldfűszerekkel.

Tekerd fel a káposztalevelet a húsra, formáld golyó alakúra és csavard jól ki.

Forgasd meg egy kevés lisztben, tojásban, illetve zsemlemorzsában, majd süsd meg.

Majd helyezd a tűzálló edénybe, öntsd rá a paradicsomlevet és tedd vissza a lerbe, hogy lesüljön.

Végül locsold meg tejföllel, azután pedig hagyd még egy keveset pirulni.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 45 perc