Káposztás-húsos golyók hozzávalók:
350 g hús
2 káposzta
1 kanál zsír
3-4 hagyma
1-2 tojás
1 pohár tejföl
zsemlemorzsa
só
zöldfűszerek
4-5 paradicsom
Káposztás-húsos golyók elkészítése:
Édes káposztából készítsd.
Szedd szét levelekre a káposztát, majd főzd meg sós vízben.
Helyezz egymásra 2-3 levelet és tegyél a közepébe egy kanálnyit a következő masszából: reszeld bele a hagymát a húsba, azután daráld le és keverd össze 1-2 tojással, sóval, borssal, valamint a zöldfűszerekkel.
Tekerd fel a káposztalevelet a húsra, formáld golyó alakúra és csavard jól ki.
Forgasd meg egy kevés lisztben, tojásban, illetve zsemlemorzsában, majd süsd meg.
Majd helyezd a tűzálló edénybe, öntsd rá a paradicsomlevet és tedd vissza a lerbe, hogy lesüljön.
Végül locsold meg tejföllel, azután pedig hagyd még egy keveset pirulni.
0 hozzászólás