Káposztás marhahúsos lángos hozzávalók:

40 dkg finomliszt

10 dkg rétesliszt

25 dkg főtt, áttört burgonya

3 tk cukor

1 kk só

2 dkg élesztő

2 dl tej

fél fej káposzta

1 l étolaj

 

Hozzávalók a feltéthez:

25 dkg darált marhahús

kis fej vöröshagyma

fekete bors

2 ek cukor

1 dl tejföl

Káposztás marhahúsos lángos elkészítése:

A tejet meglangyosítjuk, hozzáadunk egy tk cukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt. Langyos helyen 10 perc alatt felfuttatjuk. Egy tálban összekeverjük a liszteket a sóval és a burgonyával, majd hozzáadjuk az élesztős tejet is. Kézzel alaposan összegyúrjuk, és konyharuhával letakarva, 40-45 percig kelesztjük.

A káposztát lereszeljük. Kevés olajon karamellizáljuk a maradék cukrot, rátesszük a káposztát, és nagy lángon megpirítjuk. Megvárjuk, míg kihűl, majd belekeverjük a már megkelt lángostésztába.

Olajos kézzel teniszlabda nagyságú gombócokat csipkedünk ki a tésztából, és nyújtódeszkán 10 percig pihentetjük. Ezután a kis cipókat vékonyra nyújtjuk, és bő, forró olajban kisütjük.

A finomra vágott hagymát kevés olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a darált húst is. Ízesítjük sóval, fekete borssal, és időnként kevés vizet hozzáöntve legalább 30-40 percig főzzük.

A lángosokat kisütjük, tetejére ízlés szerint tejfölt és marhahúst teszünk.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 30 perc