Káposztás marhahúsos lángos hozzávalók:
40 dkg finomliszt
10 dkg rétesliszt
25 dkg főtt, áttört burgonya
3 tk cukor
1 kk só
2 dkg élesztő
2 dl tej
fél fej káposzta
1 l étolaj
Hozzávalók a feltéthez:
25 dkg darált marhahús
kis fej vöröshagyma
só
fekete bors
2 ek cukor
1 dl tejföl
Káposztás marhahúsos lángos elkészítése:
A tejet meglangyosítjuk, hozzáadunk egy tk cukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt. Langyos helyen 10 perc alatt felfuttatjuk. Egy tálban összekeverjük a liszteket a sóval és a burgonyával, majd hozzáadjuk az élesztős tejet is. Kézzel alaposan összegyúrjuk, és konyharuhával letakarva, 40-45 percig kelesztjük.
A káposztát lereszeljük. Kevés olajon karamellizáljuk a maradék cukrot, rátesszük a káposztát, és nagy lángon megpirítjuk. Megvárjuk, míg kihűl, majd belekeverjük a már megkelt lángostésztába.
Olajos kézzel teniszlabda nagyságú gombócokat csipkedünk ki a tésztából, és nyújtódeszkán 10 percig pihentetjük. Ezután a kis cipókat vékonyra nyújtjuk, és bő, forró olajban kisütjük.
A finomra vágott hagymát kevés olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a darált húst is. Ízesítjük sóval, fekete borssal, és időnként kevés vizet hozzáöntve legalább 30-40 percig főzzük.
A lángosokat kisütjük, tetejére ízlés szerint tejfölt és marhahúst teszünk.
0 hozzászólás