Káposztás rétes – libacomb mellé hozzávalók:
2 rúdhoz
1,2 kg fehér vagy lila káposzta
1 mokkáskanál só
fél mokkáskanál őrölt bors
egy csipet barna cukor
0,8 dl olaj
sós rétestészta
Káposztás rétes – libacomb mellé elkészítése:
1,2 kg megtisztított fehér vgay lila káposztát torzsája nélkül reszeljünk le. Keverjük össze 1 mokkáskanál sóval, és hagyjuk állni fél óráig. Utána nyomkodjuk ki a levét, ízesítsük fél mokkáskanál őrölt borssal, egy csipet (vagy ízlés szerint kicsit több 😉 ) barna cukorral és 0,8 dl olajon, gyakran megkeverve, magas fokozaton pirítsuk, amíg teljesen össze nem esik.
A káposzta akkor jó, amikor már nem vízízű. Amint elkezd kialakulni a kellemes pirított íze, vegyük le a tűzről, és hagyjuk kihűlni.
Ezt követően szórjuk a káposztát az olajjal megkent rétestésztára, és ugyanúgy járjunk el, mint az előbbi esetekben, a tetejét azonban ne cukrozzuk meg.
Ne pirítsuk meg nagyon, mert még a sütőben is sülni fog, és megkeseredhet.
Libacomb mellé tálaljuk!
0 hozzászólás