Káposztás rétes – libacomb mellé hozzávalók:

2 rúdhoz

1,2 kg fehér vagy lila káposzta

1 mokkáskanál só

fél mokkáskanál őrölt bors

egy csipet barna cukor

0,8 dl olaj

sós rétestészta

Káposztás rétes – libacomb mellé elkészítése:

1,2 kg megtisztított fehér vgay lila káposztát torzsája nélkül reszeljünk le. Keverjük össze 1 mokkáskanál sóval, és hagyjuk állni fél óráig. Utána nyomkodjuk ki a levét, ízesítsük fél mokkáskanál őrölt borssal, egy csipet (vagy ízlés szerint kicsit több 😉 ) barna cukorral és 0,8 dl olajon, gyakran megkeverve, magas fokozaton pirítsuk, amíg teljesen össze nem esik.

A káposzta akkor jó, amikor már nem vízízű. Amint elkezd kialakulni a kellemes pirított íze, vegyük le a tűzről, és hagyjuk kihűlni.

Ezt követően szórjuk a káposztát az olajjal megkent rétestésztára, és ugyanúgy járjunk el, mint az előbbi esetekben, a tetejét azonban ne cukrozzuk meg.

Ne pirítsuk meg nagyon, mert még a sütőben is sülni fog, és megkeseredhet.

Libacomb mellé tálaljuk!

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc