Káposztás sztrapacska hozzávalók:

5-6 személyre

80 dkg burgonya

40 dkg liszt

50 dkg savanyú káposzta

2 db tojás

2 dl tejföl

4 evőkanál olaj

1 nagy fej vöröshagyma

őrölt kömény

Káposztás sztrapacska elkészítése:

A megmosott, meghámozott burgonyát reszeld le és a liszttel, a tojások sárgájával, sóval és kevés vízzel keverj belőle sűrű galuskatésztát. Lobogó forró sós vízbe szaggasd bele a galuskát, s ha megfőtt, szűrd le.

Az apróra kockázott vöröshagymát tedd a felforrósított olajra, s amikor már üveges, tedd bele a kinyomkodott savanyú káposztát is. Kevergetve pirítsd, ízesítsd őrölt köménnyel, majd párold puhára.

Egy kiolajozott tepsi aljára terítsd a galuska felét, erre halmozd a káposztát, majd arra a maradék galuskát.

Locsold meg a tejföllel és forró sütőbe téve süsd, míg a teteje megpirul.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc