Káposztás sztrapacska hozzávalók:
5-6 személyre
80 dkg burgonya
40 dkg liszt
50 dkg savanyú káposzta
2 db tojás
2 dl tejföl
4 evőkanál olaj
1 nagy fej vöröshagyma
őrölt kömény
só
Káposztás sztrapacska elkészítése:
A megmosott, meghámozott burgonyát reszeld le és a liszttel, a tojások sárgájával, sóval és kevés vízzel keverj belőle sűrű galuskatésztát. Lobogó forró sós vízbe szaggasd bele a galuskát, s ha megfőtt, szűrd le.
Az apróra kockázott vöröshagymát tedd a felforrósított olajra, s amikor már üveges, tedd bele a kinyomkodott savanyú káposztát is. Kevergetve pirítsd, ízesítsd őrölt köménnyel, majd párold puhára.
Egy kiolajozott tepsi aljára terítsd a galuska felét, erre halmozd a káposztát, majd arra a maradék galuskát.
Locsold meg a tejföllel és forró sütőbe téve süsd, míg a teteje megpirul.
0 hozzászólás