Káposztatorta hozzávalók:
Tészta
25 dkg liszt
12,5 dkg vaj
csipet só
1 dl víz
Tetejére
1 fej káposzta
4 tojás,
2 dl tejszín
7,5 dkg ementáli
trappista vagy gouda sajt reszelve
őrölt bors, só
Káposztatorta elkészítése:
Előző nap, vagy felhasználás előtt 2 órával elkészítjük a tésztát. A lisztet, a kis darabokra vágott vajat összedolgozzuk, sóval ízesítjük és annyi vizet adunk hozzá, hogy jól nyújtható legyen.
Legalább 2 órára hideg helyre tesszük. Közben a káposztát leveleire szedjük és sós vízben 5 percig főzzük (blansírozzuk). Lecsöpögtetjük, hideg vízzel leöblítjük, megszárítjuk és vékony csíkokra vágjuk.
A tésztát kinyújtjuk és kivajazott gyümölcstorta formába simítjuk. A káposzta darabokkal megszórjuk. A tojásokat a tejszínnel habosra keverjük, sóval, borssal ízesítjük, majd hozzáadjuk a sajtot.
Ezt a keveréket a torta tetejére öntjük, és meleg sütőben készre sütjük. A formából kiborítva melegen tálaljuk.
0 hozzászólás