Káposztatorta hozzávalók:

Tészta

25 dkg liszt

12,5 dkg vaj

csipet só

1 dl víz

Tetejére

1 fej káposzta

4 tojás,

2 dl tejszín

7,5 dkg ementáli

trappista vagy gouda sajt reszelve

őrölt bors, só

Káposztatorta elkészítése:

Előző nap, vagy felhasználás előtt 2 órával elkészítjük a tésztát. A lisztet, a kis darabokra vágott vajat összedolgozzuk, sóval ízesítjük és annyi vizet adunk hozzá, hogy jól nyújtható legyen.

Legalább 2 órára hideg helyre tesszük. Közben a káposztát leveleire szedjük és sós vízben 5 percig főzzük (blansírozzuk). Lecsöpögtetjük, hideg vízzel leöblítjük, megszárítjuk és vékony csíkokra vágjuk.

A tésztát kinyújtjuk és kivajazott gyümölcstorta formába simítjuk. A káposzta darabokkal megszórjuk. A tojásokat a tejszínnel habosra keverjük, sóval, borssal ízesítjük, majd hozzáadjuk a sajtot.

Ezt a keveréket a torta tetejére öntjük, és meleg sütőben készre sütjük. A formából kiborítva melegen tálaljuk.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc