Káposztával töltött paprika hozzávalók:
15-20 zöldpaprika
1 káposzta
1 répa
petrezselyemgyökér
zeller
só
ecet
Káposztával töltött paprika elkészítése:
Hibátlan paprikákat választunk, megtisztítjuk, tetejét a szára körül levágjuk, magvait eltávolítjuk. A káposztát legyaluljuk, répát, petrezselymet és zellert adunk hozzá. Kevés sóval bedörzsöljük, és megtöltjük a paprikákat.
Hogy ne jöjjön ki a töltelék, tehetünk a tetejére egy darab káposztalevelet, vagy egy szelet répát.
A töltött paprikákat befőttesüvegekbe rakjuk, forró, sós-ecetes vízzel leforrázzuk (50 g só és egy csésze ecet egy liter vízhez). Miután lehűlt, ezt a levet leöntjük róla.
Jól illik gombatokányhoz.
0 hozzászólás