Káposztával töltött paprika hozzávalók:

15-20 zöldpaprika

1 káposzta

1 répa

petrezselyemgyökér

zeller

ecet

Káposztával töltött paprika elkészítése:

Hibátlan paprikákat választunk, megtisztítjuk, tetejét a szára körül levágjuk, magvait eltávolítjuk. A káposztát legyaluljuk, répát, petrezselymet és zellert adunk hozzá. Kevés sóval bedörzsöljük, és megtöltjük a paprikákat.

Hogy ne jöjjön ki a töltelék, tehetünk a tetejére egy darab káposztalevelet, vagy egy szelet répát.

A töltött paprikákat befőttesüvegekbe rakjuk, forró, sós-ecetes vízzel leforrázzuk (50 g só és egy csésze ecet egy liter vízhez). Miután lehűlt, ezt a levet leöntjük róla.

Jól illik gombatokányhoz.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 150 perc