Kapros gombaleves hozzávalók:

50 dkg gomba

3 dkg vaj

4 dkg liszt

1 dl joghurt

1 fej vöröshagyma

1 liter húsleves

1-2 kávéskanál kapor

fehérbors

Kapros gombaleves elkészítése:

A finomra vágott vöröshagymát olvasztott vajban megpirítjuk, majd hozzáadjuk a megtiszított, felszeletelt gombát, és azt is aranysárgára pirítjuk. Ezután felöntjük a forró levessel, megsózzuk és megborsozzuk, majd 15 percig főzzük.

A lisztet 1 dl vízben elkeverjük és a leveshez adjuk. Így forraljuk 7 percen keresztül. Végül hozzákeverjük a joghurtot, amivel forralásig melegítjük. Ezt a mennyiséget kb. 4 levesestányérba vagy csészébe kimérve, apróra vágott kaporral megszórva tálaljuk.

A kapros gombaleves nagyon jó vegetáriánus leves.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 50 perc