Kapros gombaleves hozzávalók:
50 dkg gomba
3 dkg vaj
4 dkg liszt
1 dl joghurt
1 fej vöröshagyma
1 liter húsleves
1-2 kávéskanál kapor
fehérbors
só
Kapros gombaleves elkészítése:
A finomra vágott vöröshagymát olvasztott vajban megpirítjuk, majd hozzáadjuk a megtiszított, felszeletelt gombát, és azt is aranysárgára pirítjuk. Ezután felöntjük a forró levessel, megsózzuk és megborsozzuk, majd 15 percig főzzük.
A lisztet 1 dl vízben elkeverjük és a leveshez adjuk. Így forraljuk 7 percen keresztül. Végül hozzákeverjük a joghurtot, amivel forralásig melegítjük. Ezt a mennyiséget kb. 4 levesestányérba vagy csészébe kimérve, apróra vágott kaporral megszórva tálaljuk.
A kapros gombaleves nagyon jó vegetáriánus leves.
0 hozzászólás