Kapros juhtúróval töltött gomba hozzávalók:

½ kg gomba

200 g juhtúró

50 g vaj

1 tojás

1 kanál felaprított kapor

2-3 kanál tej

Kapros juhtúróval töltött gomba elkészítése:

A gombákat megtisztítod, megmosod és eltávolítod a szárukat. A szárakat egészen apróra vágod, a fele vajban és tejben tűzre helyezed, és hagyod, ameddig elfő a leve.

Miután  kihűlt, elkevered a túróval, a kaporral, a tojással és a maradék 25 g vajjal. Ezzel az egyveleggel megtöltöd a gombafejeket, olajjal bőven kikent tepsibe helyezed őket, majd  megfelelő lángon 25-30 percig sütöd.

A töltött gombákat melegen tálalod, egy kevés friss kaporral megszórva.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 45 perc