Kapros tökfőzelék hozzávalók:

60-80 dkg gyalult tök

6 dkg zsír vagy vaj

5 dkg liszt

5 dkg reszelt vöröshagyma

1/2 evőkanálnyi kapor

2 dl tejföl

2 evőkanálnyi ecet vagy citromlé

5 dkg cukor

Kapros tökfőzelék elkészítése:

A tököt gyaluljuk le, majd tegyünk rá elegendó sót és hagyjuk állni 15 percig.

Miközben a tök áll, csináljuk meg a rántást. A zsiradékot felhevítjük és mikor már elég meleg, beletesszük a lisztet és kicsit megpirítjuk.

A tököt jól lecsorgatjuk, kifacsarjuk és a vöröshagymával együtt hozzáöntjük a liszthez.

Öntünk rá kb 1-2 dl ecetes vizet, feleresztjük és felfőzzük.

Ha a tökfőzelék puhára főtt, tejföllel és cukorral ízesítjük és tálaljuk.

Kitűnő akár vegetáriánus egytálételnek, akár köretnek.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc