Kapros tökfőzelék hozzávalók:
60-80 dkg gyalult tök
6 dkg zsír vagy vaj
5 dkg liszt
5 dkg reszelt vöröshagyma
1/2 evőkanálnyi kapor
só
2 dl tejföl
2 evőkanálnyi ecet vagy citromlé
5 dkg cukor
Kapros tökfőzelék elkészítése:
A tököt gyaluljuk le, majd tegyünk rá elegendó sót és hagyjuk állni 15 percig.
Miközben a tök áll, csináljuk meg a rántást. A zsiradékot felhevítjük és mikor már elég meleg, beletesszük a lisztet és kicsit megpirítjuk.
A tököt jól lecsorgatjuk, kifacsarjuk és a vöröshagymával együtt hozzáöntjük a liszthez.
Öntünk rá kb 1-2 dl ecetes vizet, feleresztjük és felfőzzük.
Ha a tökfőzelék puhára főtt, tejföllel és cukorral ízesítjük és tálaljuk.
Kitűnő akár vegetáriánus egytálételnek, akár köretnek.
0 hozzászólás