Karácsonyi aprósütemény hozzávalók:
Lap
125 g vaj
100 g porcukor
2 tojássárgája
1 kiskanál reszelt gyömbér
vanília aroma
2 evőkanál tej
250 g liszt
Máz
100 g vaj
4 evőkanál tej
vanília aroma
2-3 csésze porcukor
ételszinezék
Karácsonyi aprósütemény elkészítése:
A vajat és cukrot krémesre kavarjuk a tojássárgájával. Hozzáadjuk a lisztet és a gyömbért, majd az aromát és a tejet. A kompozíciót alufóliába tesszük és 2 órára betesszük hűtőbe. Ezután vékonyra nyújtjuk és kivágjuk a formákat, melyeket 15-20 percig sütünk előmelegített sütőben.
Máz: a vajat összekavarjuk egy csésze porcukorral, hozzáadjuk a tejet, ételszinezéket, aromát és apránként a maradék porcukrot. Addig kavarjuk míg krémes állaga lesz.
A kihült sütiformákat ízlés szerint mázzal dekoráljuk.
A karácsonyi aprósütemény receptet Pica ajánlotta.
0 hozzászólás