Karácsonyi aprósütemény hozzávalók:

Lap

125 g vaj

100 g porcukor

2 tojássárgája

1 kiskanál reszelt gyömbér

vanília aroma

2 evőkanál tej

250 g liszt

Máz

100 g vaj

4 evőkanál tej

vanília aroma

2-3 csésze porcukor

ételszinezék

Karácsonyi aprósütemény elkészítése:

A vajat és cukrot krémesre kavarjuk a tojássárgájával. Hozzáadjuk a lisztet és a gyömbért, majd az aromát és a tejet. A kompozíciót alufóliába tesszük és 2 órára betesszük hűtőbe. Ezután vékonyra nyújtjuk és kivágjuk a formákat, melyeket 15-20 percig sütünk előmelegített sütőben.

Máz: a vajat összekavarjuk egy csésze porcukorral, hozzáadjuk a tejet, ételszinezéket, aromát és apránként a maradék porcukrot. Addig kavarjuk míg krémes állaga lesz.

A kihült sütiformákat ízlés szerint mázzal dekoráljuk.

A karácsonyi aprósütemény receptet Pica ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc