Karácsonyi csokis szelet hozzávalók:

6 db tojás

15 dkg margarin

15 dkg cukor

15 dkg mandula

15 dkg étcsokoládé

1 evőkanál zsemle morzsa

1 kevés rum (54%-os)

narancshéj

porcukor

Karácsonyi csokis szelet elkészítése:

Külön választjuk a tojások sárgáját és fehérjét. A fehérjéből kemény habot verünk és a hűtőbe tesszük. A tojássárgákat símára keverjük a cukorral, aztán eldolgozzuk a vajjal.

Hozzáadjuk a darált mandulát, a rumban megáztatott zsemlemorzsát, a narancshéjat és a csokit /lehet olvasztva vagy apróra vágva/.

Összekeverjük az egészet, majd óvatosan hozzáadjuk a tojásfehérjét. A masszát sütőpapírral bélelt formába öntjük és forró sütőbe téve tűpróbáig sütjük.

Ha kihült, téglalapokra vágjuk, és a tetejét megszórjuk porcukorral.

Ha a csokit megolvasztjuk, de darabokat is hagyunk benne, kellemes meglepetésben lesz része annak, aki vesz belőle.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 70 perc