Karácsonyi csokis szelet hozzávalók:
6 db tojás
15 dkg margarin
15 dkg cukor
15 dkg mandula
15 dkg étcsokoládé
1 evőkanál zsemle morzsa
1 kevés rum (54%-os)
narancshéj
porcukor
Karácsonyi csokis szelet elkészítése:
Külön választjuk a tojások sárgáját és fehérjét. A fehérjéből kemény habot verünk és a hűtőbe tesszük. A tojássárgákat símára keverjük a cukorral, aztán eldolgozzuk a vajjal.
Hozzáadjuk a darált mandulát, a rumban megáztatott zsemlemorzsát, a narancshéjat és a csokit /lehet olvasztva vagy apróra vágva/.
Összekeverjük az egészet, majd óvatosan hozzáadjuk a tojásfehérjét. A masszát sütőpapírral bélelt formába öntjük és forró sütőbe téve tűpróbáig sütjük.
Ha kihült, téglalapokra vágjuk, és a tetejét megszórjuk porcukorral.
Ha a csokit megolvasztjuk, de darabokat is hagyunk benne, kellemes meglepetésben lesz része annak, aki vesz belőle.
0 hozzászólás