Karácsonyi diós sütemény hozzávalók:
8 tojás
15 dkg porcukor
30 dkg darált dió
2 evőkanál zsemlemorzsa
1 mokkáskanál sütőpor
10 dkg előzőleg rumba áztatott mazsola
Karácsonyi diós sütemény elkészítése:
A 8 tojássárgáját habosra verjük a porcukorral. Beletesszük a diót, morzsát, sütőport, mazsolát, jól kikeverjük, és végül óvatosan hozzákeverjük a felvert kemény tojáshabot.
Kivajazott tepsibe öntjük, előmelegített sütőbe tesszük, de mérsékelt tűzön sütjük 35-40 percig. Kihűlés után meglocsoljuk a tetejét rummal, majd olvasztott csokival fedjük be.
Karácsonyibb ha fehér csokit használunk és így dekoráljuk. Ha a csokival nem megy, lehet marcipánt vagy fondantot is használni.
0 hozzászólás