Karácsonyi diós sütemény hozzávalók:

8 tojás

15 dkg porcukor

30 dkg darált dió

2 evőkanál zsemlemorzsa

1 mokkáskanál sütőpor

10 dkg előzőleg rumba áztatott mazsola

Karácsonyi diós sütemény elkészítése:

A 8 tojássárgáját habosra verjük a porcukorral. Beletesszük a diót, morzsát, sütőport, mazsolát, jól kikeverjük, és végül óvatosan hozzákeverjük a felvert kemény tojáshabot.

Kivajazott tepsibe öntjük, előmelegített sütőbe tesszük, de mérsékelt tűzön sütjük 35-40 percig. Kihűlés után meglocsoljuk a tetejét rummal, majd olvasztott csokival fedjük be.

Karácsonyibb ha fehér csokit használunk és így dekoráljuk. Ha a csokival nem megy, lehet marcipánt vagy fondantot is használni.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 50 perc