Karácsonyi kenyér (banános, cseresznyés és csokis piskóta) hozzávalók:
1/2 csésze (113) gr puha vaj vagy margarin
1 csésze (200 g) cukor
2 tojás
2 csésze (250) g liszt
1 teáskanál szódabikarbóna
1/4 teáskanál só
1 1/4 csésze (280 g) banánpüré
1/2 csésze (50 g) szárított cseresznye
1/2 csésze (85 g) csokidarabkák
1/4 csésze (60 g) félbevágott konzerves cseresznye
Karácsonyi kenyér (banános, cseresznyés és csokis piskóta) elkészítése:
Kavard össze botmixerrel egy tálban a vajat a cukorral. Add hozzá egyesével a tojásokat, megkeverve mindegyik után.
Keverd össze a lisztet a sóval és szódabikabónával, majd adagold a tojásos keverékhez.
Azután add hozzá a banánt és egy kanállal keverd bel a cseresznyét és csokit is.
Öntsd tepsibe és tedd a 175 fokra előmelegített sütőbe (a 2 piskóta kb. 90 perc alatt készül el) – ellenőrizd fogpiszkálóval.
0 hozzászólás