Karácsonyi mandulás pisztráng hozzávalók:
2 kis, konyhakész pisztráng
2 gerezd fokhagyma
4 dkg liszt
10 dkg mandula
1 dl tejszín
fél citrom leve
10 dkg vaj
0,5 dl fűszeres olaj
só
Karácsonyi mandulás pisztráng elkészítése:
A ledörzsölgetett halat beirdaljuk. Sóval bedörzsöljük, citromlével meglocsoljuk és fűszeres olajjal kenegetjük. 20 percig állni hagyjuk.
A nedvességet leitatjuk, a halat lisztbe forgatjuk és megforrósított vajon minden oldalon megsütjük. Zúzott fokhagymával meghintjük, mellédobjuk a lehéjazott mandulát és még 1 percig pirítjuk.
Felöntjük a tejszínnel és összeforraljuk.
A karácsonyi mandulás pisztrángot párolt rizzsel körítjük.
0 hozzászólás