Karácsonyi pisztráng hozzávalók:

2 kis, konyhakész pisztráng

2 gerezd fokhagyma

4 dkg liszt

10 dkg mandula

1 dl tejszín

fél citrom leve

10 dkg vaj

0,5 dl fűszeres olaj (pl. tárkonyos, rozmaringos vagy kakukkfüves)

Karácsonyi pisztráng elkészítése:

A ledörzsölgetett halat beirdaljuk. Sóval bedörzsöljük, citromlével meglocsoljuk és fűszeres olajjal kenegetjük. 20 percig állni hagyjuk.

A nedvességet leitatjuk, a halat lisztbe forgatjuk és megforrósított vajon minden oldalon megsütjük. Meghintjük zúzott fokhagymával, mellédobjuk a lehéjazott mandulát és még 1 percig pirítjuk.

Felöntjük a tejszínnel és összeforraljuk. Párolt rizzsel körítjük.

Karácsonykor sokszor választunk halételeket, ez az étel pedig aromájának köszönhetően tökéletes választás.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc