Karácsonyi pulykaleves hozzávalók:

6 személyre:

80 dkg pulykahús

1 nagy fej vöröshagyma

1 fej karalábé

2 sárgarépa

15 dkg zöldbab

15 dkg fejtett zöldborsó

15 dkg karfiol

1 csokor petrezselyemzöld

1 csokor zellerzöld

2 evőkanál olaj

2 liter forró víz

1 maroknyi turbolya (vagy petrezselyem)

1 teáskanál szójaszósz

1 teáskanál só

1 késhegynyi fehérbors

Karácsonyi pulykaleves elkészítése:

A húst megmossuk, leszárítjuk, és forró olajon mindkét oldalát átsütjük. Ráöntjük a vizet, megsózzuk és felforraljuk.

A hagymát megtisztítjuk, a petrezselymet és a zellert megmossuk, és a leveshez adjuk.

A húst egy órán keresztül főzzük, az első 30 percben a habját folyamatosan leszedjük. A fazekat úgy fedjük le, hogy egy kis résen át a gőz folyamatosan eltávozhasson.

A sárgarépát megtisztítjuk, megmossuk és felkarikázzuk. A karalábét megtisztítjuk, és kis kockákra vágjuk.

A húst, a hagymát és a petrezselyemzöldet kivesszük a levesből, majd a levet átszűrjük. Az előkészített zöldségeket a zöldborsóval, a megmosott, rózsáira szedett karfiollal és a felvágott zöldbabbal együtt beletesszük a leszűrt levesbe, és 15 percig főzzük. A főtt húst feldaraboljuk, és visszatesszük a leszűrt levesbe. A turbolyát megmossuk, és apróra vágjuk.

A kész levest sóval, borssal, szójaszósszal ízesítve, turbolyával meghintve tálaljuk.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 90 perc