Karácsonyi sült pulyka sonkakrémes burgonyával hozzávalók:
Pulyka
1 fiatal pulyka
20 dkg füstölt bacon
só, bors
Krumpli
6 nagy főtt krumpli
1 hagyma
fél liter tej
20 dkg füstölt sonka
5 dkg vaj
1 kanál őrölt bazsalikom
1 kanál őrölt petrezselyem
3 kanál sima liszt
só, bors
Karácsonyi sült pulyka sonkakrémes burgonyával elkészítése:
A pulykát dörzsöljük be kívül-belül sóval és borssal, majd borítsuk be a baconnal és kötözzük meg. Ezután süssük meg 220 fokon 50 percig.
Ezután vagyük lejjebb a hőmérsékletet 180 fokra, és hagyjuk a sütőben további 3 órára. 2 és fél óra múlva szabadítsuk meg a pulykahúst a bacontól, hogy színt kaphasson.
Közben készítsük el a krumplit: pirítsuk meg egy serpenyőben a hagymát és a vajat. Pár perc múlva vegyük le a tűzről, és adjuk hozzá a lisztet, majd apránként a tejet.
Ezután tegyük vissza a serpenyőt a tűzre és kevergessük. 10 perc múlva tegyük bele a sonkát és a petrezselymet, bazsalikomot.
Szeleteljük fel a krumplit vastag darabokra, és tegyük egy előre kivajazott tepsibe, majd öntsük rá a sonkás krémet.
Előre melegített sütőben 180 fokon 15 percig sütjük.
Nagyon finom ünnepi húsos egytálétel.
0 hozzászólás