Karácsonyi sült pulyka sonkakrémes burgonyával hozzávalók:

Pulyka

1 fiatal pulyka

20 dkg füstölt bacon

só, bors

Krumpli

6 nagy főtt krumpli

1 hagyma

fél liter tej

20 dkg füstölt sonka

5 dkg vaj

1 kanál őrölt bazsalikom

1 kanál őrölt petrezselyem

3 kanál sima liszt

só, bors

Karácsonyi sült pulyka sonkakrémes burgonyával elkészítése:

A pulykát dörzsöljük be kívül-belül sóval és borssal, majd borítsuk be a baconnal és kötözzük meg. Ezután süssük meg 220 fokon 50 percig.

Ezután vagyük lejjebb a hőmérsékletet 180 fokra, és hagyjuk a sütőben további 3 órára. 2 és fél óra múlva szabadítsuk meg a pulykahúst a bacontól, hogy színt kaphasson.

Közben készítsük el a krumplit: pirítsuk meg egy serpenyőben a hagymát és a vajat. Pár perc múlva vegyük le a tűzről, és adjuk hozzá a lisztet, majd apránként a tejet.

Ezután tegyük vissza a serpenyőt a tűzre és kevergessük. 10 perc múlva tegyük bele a sonkát és a petrezselymet, bazsalikomot.

Szeleteljük fel a krumplit vastag darabokra, és tegyük egy előre kivajazott tepsibe, majd öntsük rá a sonkás krémet.

Előre melegített sütőben 180 fokon 15 percig sütjük.

Nagyon finom ünnepi húsos egytálétel.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 180 perc