Karácsonyi süti variációk hozzávalók:
15 dkg gesztenyepüré
10 dkg aszalt szilva
10 dkg mandula
1 db banán
1 egész piskótatekercs
5 dkg kukoricapehely
15 dkg étcsokoládé
5 dkg fehércsokoládé
10 dkg marcipán
kókuszreszelék
Karácsonyi süti variációk elkészítése:
A karácsonyi süti variációk változatosságok hoznak az ünnepi desszertbe.
Vizet forralunk, egy-egy tálba beletördeljük a fehér illetve barna csokoládét, a forró víz felé helyezzük, és a lassú kevergetés közben a csokoládé felolvad. A gesztenyepürével golyókat formázunk, aszalt szilvát leforrázott, tisztított mandulával betöltjük, banánokat karikára vágjuk, piskóta tekercset szeleteljük, majd a forró csokoládéba mártjuk. (Belemárthatják félig,vagy egészen, lehet az egyik fele barna, a másik fehér.)
Kókuszreszelékkel lehet például a csokoládés banánt díszíteni. Természetesen más gyümölcsöket is használhatunk, pl. fügét, datolyát, szőlő stb. A maradék csokoládéba belekeverjük a kukorica pelyhet, és kis halmokat formázunk. Célszerű sütőpapírra helyezni, pár percre betesszük a hűtőbe, és már készen is vagyunk. Tálalásnál mignonpapírba helyezzük.
0 hozzászólás