Karácsonyi süti variációk hozzávalók:

15 dkg gesztenyepüré

10 dkg aszalt szilva

10 dkg mandula

1 db banán

1 egész piskótatekercs

5 dkg kukoricapehely

15 dkg étcsokoládé

5 dkg fehércsokoládé

10 dkg marcipán

kókuszreszelék

Karácsonyi süti variációk elkészítése:

A karácsonyi süti variációk változatosságok hoznak az ünnepi desszertbe.

Vizet forralunk, egy-egy tálba beletördeljük a fehér illetve barna csokoládét, a forró víz felé helyezzük, és a lassú kevergetés közben a csokoládé felolvad. A gesztenyepürével golyókat formázunk, aszalt szilvát leforrázott, tisztított mandulával betöltjük, banánokat karikára vágjuk, piskóta tekercset szeleteljük, majd a forró csokoládéba mártjuk. (Belemárthatják félig,vagy egészen, lehet az egyik fele barna, a másik fehér.)

Kókuszreszelékkel lehet például a csokoládés banánt díszíteni. Természetesen más gyümölcsöket is használhatunk, pl. fügét, datolyát, szőlő stb. A maradék csokoládéba belekeverjük a kukorica pelyhet, és kis halmokat formázunk. Célszerű sütőpapírra helyezni, pár percre betesszük a hűtőbe, és már készen is vagyunk. Tálalásnál mignonpapírba helyezzük.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc