Karalábé leves húsgombóccal hozzávalók:
1 fej vöröshagyma
2 közepes újkaralábé
tejföl
kapor
Húsgombóc
0,5 kg darált sertéshús
1 fej vöröshagyma reszelve
3-2 cikk fokhagyma reszelve
2 egész tojás
1 kávéspohár rizs
só, bors, delikát
Karalábé leves húsgombóccal elkészítése:
A húsgombóc hozzávalóit összedolgozva gombócokat formálunk és lisztbe hempergetjük.
Egy nagyobb fej vöröshagymát felkockázunk és libazsíron, vagy olajon üvegesre dínsztelünk, majd 2 közepes újkaralábét meghámozunk és felforgácsolunk. A hagymára öntve tovább dínszteljük néhány percig.
Vízzel felengedjük, amikor forr, beletesszük a lisztes húsgombócokat, sózzuk, borsozzuk.
Miután megfőtt – ami kb. 30-40 perc -, a levest tejföllel behabarjuk és megszórjuk apróra vágott kaporzölddel.
0 hozzászólás