Karalábé főzelék hozzávalók:
2 közepes fehér karalábé
1 kisebb répa
1 kisebb vöröshagyma
200 ml tejföl
100 ml tej
2 evőkanál liszt
1 tojás sárgája
só
bors
ételízesítő
petrezselyemzöld
Karalábé főzelék elkészítése:
A karalábé főzelékhez a hagymát apróra vágjuk, a répát lereszeljük és együtt kevés olajon megforgatjuk, amíg a hagyma üveges lesz.
Beletesszük a lereszelt karalábét és felöntjük annyi vízzel hogy éppen csak ellepje. Fűszerezzük sóval, borssal, ételízesítővel és hagyjuk főni.
Közben elkészítjük a habarást. A tejfölt összekeverjük a liszttel és a tojás sárgájával majd fokozatosan adunk hozzá tejet hogy krémes maradjon.
Mikor a karalábé és a répa megfőtt a forró levéből kanalanként merünk a habaráshoz, hogy étvegye a hőfokot és így nem fog csomósodni. Majd a habarást beleöntjük a fazékba és meg egyszer felforraljuk az egészet.
Finom zöldséges egytálétel akár vegetáriánusoknak is.
0 hozzászólás