Karalábé főzelék hozzávalók:

2 közepes fehér karalábé
1 kisebb répa
1 kisebb vöröshagyma
200 ml tejföl
100 ml tej
2 evőkanál liszt
1 tojás sárgája

bors
ételízesítő
petrezselyemzöld

Karalábé főzelék elkészítése:

A karalábé főzelékhez a hagymát apróra vágjuk, a répát lereszeljük és együtt kevés olajon megforgatjuk, amíg a hagyma üveges lesz.

Beletesszük a lereszelt karalábét és felöntjük annyi vízzel hogy éppen csak ellepje. Fűszerezzük sóval, borssal, ételízesítővel és hagyjuk főni.

Közben elkészítjük a habarást. A tejfölt összekeverjük a liszttel és a tojás sárgájával majd fokozatosan adunk hozzá tejet hogy krémes maradjon.

Mikor a karalábé és a répa megfőtt a forró levéből kanalanként merünk a habaráshoz, hogy étvegye a hőfokot és így nem fog csomósodni. Majd a habarást beleöntjük a fazékba és meg egyszer felforraljuk az egészet.

Finom zöldséges egytálétel akár vegetáriánusoknak is.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc