Karamell kockák hozzávalók:

100 g cukor

250 ml tejszín

2 tasak vanília cukor

30 g pörkölt napraforgómag

Karamell kockák elkészítése:

100 g cukrot megolvasztunk. Mikor megbarnult, levesszük a tűzről és hozzáadjuk a tejszínt, a maradék cukrot és a vanília cukrot. 30 percig hagyjuk főni. Hozzáadjuk a napraforgómagot, majd a keveréket egy 10×18 méretű kivajazott formába öntjük. Hagyjuk, hogy teljesen kihűljön. Mikor megkeményedett hideg vízbe mártott késsel apró kockákra vágjuk és kicsi nejlon darabokba csomagoljuk őket.

 

A karamell kockák receptet Sava Laura ajánlotta

 

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc