Karamell krém (Créme caramel) hozzávalók:
200 g Philadelphia krémsajt – szobahőmérsékleten
100 g sűrített tej
250 g tej
100 g cukor + 50 g a karamellizáláshoz
2 tojás
2 tojássárgája
Karamell krém (Créme caramel) elkészítése:
Az 50 g cukrot tedd egy kis edénybe, majd tedd a tűzre, közepes lángra és hagyd ott, kevergetés nélkül, hogy karamellizálódjon.
Öntsd a tortaformába, majd forgatgasd meg kicsit, hogy a cukor fedje be mindenhol a formát.
A krémsajtot kavard jól ki egy tálban. Öntsd hozzá lassan a sűrített tejet, folyamatosan kevergetve.
Öntsd a keveréket egy edénybe, add hozzá a tejet és cukrot is, majd hagyd közepes lángon, időnként megkeverve, amíg majdnem fő.
Közben verd fel kicsit a tojásokat és a tojássárgájákat. Öntsd rá, folyamatos kevergetés mellett, a forró tejes keveréket. Szűrd át egy szitán a tortaformába.
Tedd a formát a sütő tepsijébe és önts forró vizet a tepsibe – kb. 1 cm vastagon.
Tedd sütőbe és süsd 50 percig 130 fokon, amíg a krém teteje jól megdermed.
Vedd ki, hagyd kihűlni a formában, majd borítsd egy tányérra.
A receptet CristinaK ajánlotta.
0 hozzászólás