Karamell krém (Créme caramel) hozzávalók:

200 g Philadelphia krémsajt – szobahőmérsékleten

100 g sűrített tej

250 g tej

100 g cukor + 50 g a karamellizáláshoz

2 tojás

2 tojássárgája

Karamell krém (Créme caramel) elkészítése:

Az 50 g cukrot tedd egy kis edénybe, majd tedd a tűzre, közepes lángra és hagyd ott, kevergetés nélkül, hogy karamellizálódjon.

Öntsd a tortaformába, majd forgatgasd meg kicsit, hogy a cukor fedje be mindenhol a formát.

A krémsajtot kavard jól ki egy tálban. Öntsd hozzá lassan a sűrített tejet, folyamatosan kevergetve.

Öntsd a keveréket egy edénybe, add hozzá a tejet és cukrot is, majd hagyd közepes lángon, időnként megkeverve, amíg majdnem fő.

Közben verd fel kicsit a tojásokat és a tojássárgájákat. Öntsd rá, folyamatos kevergetés mellett, a forró tejes keveréket. Szűrd át egy szitán a tortaformába.

Tedd a formát a sütő tepsijébe és önts forró vizet a tepsibe – kb. 1 cm vastagon.

Tedd sütőbe és süsd 50 percig 130 fokon, amíg a krém teteje jól megdermed.

Vedd ki, hagyd kihűlni a formában, majd borítsd egy tányérra.

 

A receptet CristinaK ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 75 perc