Karamell krémes süti hozzávalók:

6 tojás

12 evőkanál cukor

1 kiskanál sütőpor

4 evőkanál olaj

10 evőkanál liszt

vanília aroma

Karamell krém

200 g cukor

100 g vaj

vanília aroma

150 g tejszín

Karamell krémes süti elkészítése:

Lap: a tojásfehérjét összekavarjuk cukorral, hozzáadjuk a sárgáját, az olajat, aromát, végül pedig a sütőporral összekavart lisztet. Egy tepsibe sütőpapírt teszünk és beleöntjük a keveréket. Előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük. Hagyjuk hűlni, majd vízszintesen kettőbe vágjuk.

Karamell krém: egy edényben megolvasztjuk a cukrot. Levesszük a tűzről, óvatosan hozzáadjuk a tejszínt. Összekavarjuk, amíg megolvad a karamell, majd hozzáadjuk a vajat. Újra feltesszük az edényt a tűzre, folyamatosan kavargatva felforraljuk a kompozíciót, amíg az megvastagodik. Mikor szobahőmérsékletűre lehűl, a két lap közé tesszük. A süteményt lecsorgathatjuk olvasztott csokival.

Szeletelve tálaljuk.

A karamell krémes süti receptet Pica ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc