Karamell krémes süti hozzávalók:
6 tojás
12 evőkanál cukor
1 kiskanál sütőpor
4 evőkanál olaj
10 evőkanál liszt
vanília aroma
Karamell krém
200 g cukor
100 g vaj
vanília aroma
150 g tejszín
Karamell krémes süti elkészítése:
Lap: a tojásfehérjét összekavarjuk cukorral, hozzáadjuk a sárgáját, az olajat, aromát, végül pedig a sütőporral összekavart lisztet. Egy tepsibe sütőpapírt teszünk és beleöntjük a keveréket. Előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük. Hagyjuk hűlni, majd vízszintesen kettőbe vágjuk.
Karamell krém: egy edényben megolvasztjuk a cukrot. Levesszük a tűzről, óvatosan hozzáadjuk a tejszínt. Összekavarjuk, amíg megolvad a karamell, majd hozzáadjuk a vajat. Újra feltesszük az edényt a tűzre, folyamatosan kavargatva felforraljuk a kompozíciót, amíg az megvastagodik. Mikor szobahőmérsékletűre lehűl, a két lap közé tesszük. A süteményt lecsorgathatjuk olvasztott csokival.
Szeletelve tálaljuk.
A karamell krémes süti receptet Pica ajánlotta.
0 hozzászólás