Karamell torta hozzávalók:

10 tojás

20 dkg kókuszdióreszelék

1 bögre cukor

20 evőkanál cukor

1 l tejszín

Karamell torta elkészítése:

A tojás fehérjékből és a 20 kanál cukorból habot verünk, majd hozzáadjuk a tojás sárgákat,  a tejet és a kókusreszeléket.

Egy külön edényben megolvasztjuk a maradék cukrot, majd ezzel megkenjük a tortaformát, beleöntjük a masszát és a forró sütőbe tesszük.

Fogpiszkálót szúrunk a közepébe, és, ha már nem ragad a tészta, kivehetjük a sütőből.  Hagyjuk kihűlni, majd egy magas edénybe borítjuk. Ráöntjük a tejszínhabot és a karamell torta külsejét ízlés szerint díszítjük.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc