Karamellás brownie hozzávalók:
115 g kockákra vágott vaj
170 g étcsokoládé, darabokra törve
25 g kakaó
3 nagy tojás
200 g cukor
1 evőkanál rum
140 g liszt
1 csipet só
100 g zúzott mogyoró vagy dió
250-300 g karamella
Karamellás brownie elkészítése:
A karamellás brownie–hoz olvasszuk meg a vajat és a csokoládét egy edényben. Közben kenjük ki vajjal, majd szórjunk meg liszttel egy tepsit. A sütőt melegítsük fel 175°C fokra.
Vegyük le a lángról az edényt, majd szórjuk bele a kakaót. Egyesével adjuk hozzá a tojásokat is. Mindegyik tojás után keverjük össze, majd tedgyük bele a cukrot, a rumot és a lisztet.
A tészta felét öntsük bele a tepsibe, és helyenként rakjunk bele egy kis karamellát.
Szórjuk meg dióval vagy mogyoróval, majd takarjuk be a tészta másik felével. Helyezzük a sütőbe 40 percig, majd ízlés szerint leönthetjük csokoládés öntettel.
0 hozzászólás