Karamellás brownie hozzávalók:

115 g kockákra vágott vaj
170 g étcsokoládé, darabokra törve
25 g kakaó
3 nagy tojás
200 g cukor
1 evőkanál rum
140 g liszt
1 csipet só
100 g zúzott mogyoró vagy dió
250-300 g karamella

Karamellás brownie elkészítése:

A karamellás browniehoz olvasszuk meg a vajat és a csokoládét egy edényben. Közben kenjük ki vajjal, majd szórjunk meg liszttel egy tepsit. A sütőt melegítsük fel 175°C fokra.
Vegyük le a lángról az edényt, majd szórjuk bele a kakaót. Egyesével adjuk hozzá a tojásokat is. Mindegyik tojás után keverjük össze, majd tedgyük bele a cukrot, a rumot és a lisztet.
A tészta felét öntsük bele a tepsibe, és helyenként rakjunk bele egy kis karamellát.
Szórjuk meg dióval vagy mogyoróval, majd takarjuk be a tészta másik felével. Helyezzük a sütőbe 40 percig, majd ízlés szerint leönthetjük csokoládés öntettel.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 70 perc