Karamelles alma hozzávalók:
250 g cukor
50 ml víz
1 fiola vanília aroma
1 kiskanál ecet
piros ételszínezék
4-5 alma
Karamelles alma elkészítése:
Almákat megmossuk, megtöröljük és lehütjük. A vizet, a vanília aromát, az ecetet, a színezéket és a cukrot, lassú tűzön melegítjük, amig egy homogén karamelt kapunk. (Szinezéknek használhatunk céklalevet.) Az almákat pálcikákra szúrjuk és belemártogatjuk a karamelbe. Enyhén nedves porcelán tányérra helyezzük az almákat, hogy ne ragadjanak nagyon oda, amiután kihűltek.
Ezt a desszertet továbbá lehet mártogatni (hűlés elött): kókusz reszelékbe, dióba, mogyoróba, mandulába vagy dekor cukorkákba, eseménytől függően.
A Karamelles alma receptet Pica ajánlotta.
0 hozzászólás