Karamellkrémes torta hozzávalók:

Tésztalap

5 tojás

1 csésze liszt

1 csésze cukor

Krém

8 tojás

1 liter tej

150 g cukor

Karamellkrémes torta elkészítése:

Tedd egy tágas edénybe (amit a sütőbe is tehetsz) a 150 g cukrot a tűzhely legkisebb karikájára. Kavargasd fakanállal, amíg a cukor megolvad és barnás színű lesz (maximum 8-10 perc). Forgasd az edényt, hogy a folyékony cukor az oldalára ragadjon, és hagyd kihűlni.

Miután kitapétáztad az edényt, öntsd egy tálba a liter tejet a 8 tojással, majd keverd, amíg homogenizálódik (sok habja kell legyen).

Készítsd el egy másik tálban a torta lapját a tojásokból, lisztből és cukorból, mixerrel összekeverve. Öntsd az égetett cukros edénybe az első tejes keveréket, majd rá a tészta keveréket.

Tedd az edényt a 170 fokos sütőbe egy órára. Miután kivetted, az edényt megfordítva tedd egy tálcára, de ne emeld le róla másnapig. Hagyd így állni egy éjszakát a hűtőben.

 

A karamellkrémes torta receptet Pocahontas ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 90 perc