Karamellkrémes torta hozzávalók:
Tésztalap
5 tojás
1 csésze liszt
1 csésze cukor
Krém
8 tojás
1 liter tej
150 g cukor
Karamellkrémes torta elkészítése:
Tedd egy tágas edénybe (amit a sütőbe is tehetsz) a 150 g cukrot a tűzhely legkisebb karikájára. Kavargasd fakanállal, amíg a cukor megolvad és barnás színű lesz (maximum 8-10 perc). Forgasd az edényt, hogy a folyékony cukor az oldalára ragadjon, és hagyd kihűlni.
Miután kitapétáztad az edényt, öntsd egy tálba a liter tejet a 8 tojással, majd keverd, amíg homogenizálódik (sok habja kell legyen).
Készítsd el egy másik tálban a torta lapját a tojásokból, lisztből és cukorból, mixerrel összekeverve. Öntsd az égetett cukros edénybe az első tejes keveréket, majd rá a tészta keveréket.
Tedd az edényt a 170 fokos sütőbe egy órára. Miután kivetted, az edényt megfordítva tedd egy tálcára, de ne emeld le róla másnapig. Hagyd így állni egy éjszakát a hűtőben.
A karamellkrémes torta receptet Pocahontas ajánlotta.
0 hozzászólás