Karamellpuding hozzávalók:

1 zacskó vaníliás pudingpor

5 dl tej

15-20 dkg kristálycukor ízlés szerint

2 dl tejszín

Topping

csokireszelék vagy olvasztott csokoládé

Karamellpuding elkészítése:

A pudingport 5 evőkanál tejjel simára keverjük. A cukrot serpenyőbe szórjuk és szárazon, nagyon kis lángon addig pirítjuk, amíg karamell nem válik belőle. Ha már szép a színe, félrehúzzuk a tűzről, és beleöntünk fél dl tejet. Legyünk óvatosak, mert a forró cukorra öntött folyadék sistereg és kicsaphat az edényből.

Utána visszatesszük a tűzre, és addig forraljuk, amíg a karamell egészen felolvad a tejben és folyékonnyá válik.

A megmaradt tejet közben felforraljuk és beleöntjük a tejes pudingport. Folytonos keverés közben sűrűre főzzük, majd hozzáöntjük a karamelles tejet is. Ha a puding már egynemű, vagyis teljesen összekeveredett benne a karamell, hagyjuk, hogy langyosra hűljön, közben néhányszor megkeverjük.

A tejszínt kemény habbá verjük és elfelezzük. Az egyik felét óvatosan beleforgatjuk a már kihűlt pudingba, majd gyorsan négy kompótos tálkába osztjuk.

A pudingot a hűtőszekrényben kissé lehűtjük, ezután a megmaradt tejszínhabbal és meghintjük némi csokoládéreszelékkel vagy lelocsoljuk kevés felolvasztott csokoládéval.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 30 perc