Karfiol krémleves hozzávalók:
KARFIOL KRÉMLEVES 4 személyre (egészségesebb összetevők)
1 fej karfiol (bio)
2 db sárgarépa (bio)
2 db fehérrépa (bio)
1 fej vöröshagyma (bio)
2 gerezd fokhagyma (bio)
maréknyi petrezselyem (bio)
1 db zöldségleves kocka (bio)
1 evőkanál ételízesítő (bio, sómentes, bógríz)
csipet só (himalája)
olivaolaj (extra szűz)
Karfiol krémleves elkészítése:
1. zöldségeket megtisztítjuk, hagymát kockára szeljük és kevés olajon csipet sóval üvegesre pároljuk
2. belereszeljük a fokhagymát (akinek így túl intenzív az íz, szeletelje)
3. a hagymára tesszük a felkarikázott répákat, picit pirítjuk
4. apró rózsáira szedjük a karfiolt és a répákra tesszük
5. felöntjük annyi (tisztított) vízzel, hogy ellepje, ízesítjük (leveskocka, ételízesítő) és fedő alatt, kis lángon hagyjuk főni
6. ha a zöldségek megpuhultak, összeturmixoljuk botmixerrel
7. beleszeljük a petrezselymet
Praktikák:
– lehet bele tenni zellert, karalábét is
– a botmixerezés lehet a lábosban, nem kell átmerni
– a petrezselymet mixelés után tegyük bele, egyébként zöld színű levest kapunk (próbálva :-), bár lehet ez is cél…)
– kevés tejföllel sűrítve (tűzről lehúzva a lábost!), mixelés nélkül is finom
A receptet Rececptműves küldte. Köszönjük!
0 hozzászólás