Karfiolgolyócskák répamártásban hozzávalók:

egy közepes méretű kariol

1 tojás

liszt

szódavíz

bors, só

ételízesítő

pálmaolaj

olaj

Mártás

½ kg répa

2 nagyobb fej vöröshagyma

2 evőkanál vaj

só, bors

petrezselyemzöld

Karfiolgolyócskák répamártásban elkészítése:

A karfiolt megmossuk és rózsáira szedjük (picivel nagyobbakra mint egy dió)  majd hagyjuk megszáradni. Egy műanyag keverőtálban elkészítünk egy palacsintatésztát. Az egy egész tojást eldolgozzuk a lisztben, majd apránként felhígítjuk szódavízzel, hozzáadunk egy csészényi olajat, sózzuk, borsozuk, és 2 evőkanál delikáttal ízesítjük. Picit hígabb, folyós tejfölszerű masszát kapunk.

Minden karfiolrózsát megmártunk a masszában, majd bő, forró olajban kisütjük. Ha aranybarnára sült, kiszedjük egy tálra, és apróra vágott petrezselyemmel és reszelt sajttal hintjük meg.

A mártáshoz a répát megtisztítjuk, megfőzzük, majd felkarikázzuk. A nagyon apróra vágott (esetleg lereszelt) hagymát üvegesre pirítjuk, hozzzáadjuk a répakarikákat, sóval, borssal, delikáttal, apróra vágott petrezselyemmel fűszerezzük, tűzről levéve kevés vajjal elkeverjük, és a karfiolgolyók mellé tálaljuk.

Tálalható gombaszósszal, esetleg céklával vagy egyéb főzelékkel is ehetjük.

Vegetáriánusok vagy allergiások a tojást és a reszelt sajtot el is hagyhatják.

Meleg- és hideg-előételként egyaránt kínálhatjuk. (Melegen ropogós, hidegen puha a karfiolgolyó)

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 45 perc