Karfiolos vagy brokkolis makaróni hozzávalók:

1 kg éretlen karfiol vagy brokkoli

100 ml olaj

6-7 szardellafilé

2 cikk fokhagyma

1 erőspaprika

parmezán sajt

350-400 g apró makaróni

1 kiskanál petrezselyem

Karfiolos vagy brokkolis makaróni elkészítése:

A brokkolit vagy karfiolt megtisztítjuk, majd rózsákra bontjuk. Sós vízben 15-20 percig főzzük. Mikor megfőtt, leszűrjük és a vízből merítünk egy pohárral. Egy serpenyőbe olajat öntünk és megpároljuk bene a szardellafiléket, apróra vágott fokhagymát, valamint az erőspaprikát. Addig kavarjuk és sütjük míg a filék teljesen megpuhulnak. A főtt karfiolt vagy brokkolit összetörjük, de nem pépesítjük. Adunk hozzá a főtt vízből, azután 20-30 percig hagyjuk pihenni. Szórhatunk rá egy kiskanál petrezselymet. Megfőzzük a makarónit, leszűrjük, majd ráöntjük a karfiolra vagy brokkolira. Ráreszeljük a sajtot és jól összekavarjuk.

A karfiolos vagy brokkolis makaróni receptet  Bolognese di Cluj ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc