Karfiolos vagy brokkolis makaróni hozzávalók:
1 kg éretlen karfiol vagy brokkoli
100 ml olaj
6-7 szardellafilé
2 cikk fokhagyma
1 erőspaprika
parmezán sajt
350-400 g apró makaróni
1 kiskanál petrezselyem
só
Karfiolos vagy brokkolis makaróni elkészítése:
A brokkolit vagy karfiolt megtisztítjuk, majd rózsákra bontjuk. Sós vízben 15-20 percig főzzük. Mikor megfőtt, leszűrjük és a vízből merítünk egy pohárral. Egy serpenyőbe olajat öntünk és megpároljuk bene a szardellafiléket, apróra vágott fokhagymát, valamint az erőspaprikát. Addig kavarjuk és sütjük míg a filék teljesen megpuhulnak. A főtt karfiolt vagy brokkolit összetörjük, de nem pépesítjük. Adunk hozzá a főtt vízből, azután 20-30 percig hagyjuk pihenni. Szórhatunk rá egy kiskanál petrezselymet. Megfőzzük a makarónit, leszűrjük, majd ráöntjük a karfiolra vagy brokkolira. Ráreszeljük a sajtot és jól összekavarjuk.
A karfiolos vagy brokkolis makaróni receptet Bolognese di Cluj ajánlotta.
0 hozzászólás