Kávékrémes dobostorta hozzávalók:

Alap

8 tojás

8 kanál liszt

8 kanál cukor

Töltelék

3 dl feketekávé vagy pótkávé

35 dkg cukor

6 szelet puhított csokoládé

7 dkg kakaó

1 csomag vaníliacukor vagy vaníliarúd

Máz

20 dkg cukor

2-3 csepp ecet

Kávékrémes dobostorta elkészítése:

Az alaphoz való anyagokból piskótamasszát készítünk. A tortaforma alsó lapját megvajazzuk, liszttel gyengén megszórjuk. A masszát 6 egyenlő részre osztjuk és megsütjük. Vékony késsel még melegen leválasztjuk a sütőformáról.

A töltelékhez a cukrot feloldjuk a feketekávéban, hozzáadjuk a puhított csokoládét vagy kakaót, a vaníliát, ha rudat használunk, belefőzzük a szirupba. Nagyon vigyázzunk, nehogy kifusson a szirup, folyamatosan keverjük.

A kávés krém akkor van készen, amikor már hólyagokat vet, vagy ha egy pohár vízbe cseppentve nem olvad szét, hanem golyót formál. Ha elkészült, levesszük a tűzről, 2-3 percig hűtjük, és még melegen hozzáadunk 30 dkg vajat vagy margarint.

Habüstben vagy porcelántálban langyosra hűtjük, és habverővel addig keverjük, míg világos színű és habos nem lesz. Megtöltjük vele a tésztát, kicsit félreteszünk a krémből a díszítéshez.

A mázhoz 20 dkg cukrot palacsintasütőben világosbarnára pirítunk, hozzáadunk 2-3 csepp ecetet. Ha megolvadt, a torta felső lapjára öntjük, meleg késsel elsimítjuk. Vajazott késsel addig szeletelhetjük, míg a cukor meg nem keményedik.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 120 perc