Kávés-csokis desszert hozzávalók:
400 g étcsokoládé
1 evőkanál darált kávé
1 pohár folyékony tejszín
4 tojásfehérje
2 evőkanál cukor
Kávés-csokis desszert elkészítése:
Forralj fel egy fél pohár vizet. Amikor forr, tedd bele a kávét, alacsony lángon hagyd 5 percig, majd szűrd le.
Egy fazékba öntsd bele a kávét, add hozzá a darabokra vágott csokit.
Addig melegítsd alacsony lángon, amíg a csoki el nem olvadt. Hagyd hűlni.
Verd fel a tejszínt és add hozzá a csokihoz. Verd fel a tojásfehérjét is, majd öntsd bele a cukrot.
Lassanként keverd össze a 2 összetételt.
A kapott eredményt öntsd inox formákba vagy pálinkás pohárba.
A desszert legalább 3 órán át legyen hűtőben, mielőtt tálalnád.
0 hozzászólás