Kávés-csokis desszert hozzávalók:

400 g étcsokoládé

1 evőkanál darált kávé

1 pohár folyékony tejszín

4 tojásfehérje

2 evőkanál cukor

Kávés-csokis desszert elkészítése:

Forralj fel egy fél pohár vizet. Amikor forr, tedd bele a kávét, alacsony lángon hagyd 5 percig, majd szűrd le.

Egy fazékba öntsd bele a kávét, add hozzá a darabokra vágott csokit.

Addig melegítsd alacsony lángon, amíg a csoki el nem olvadt. Hagyd hűlni.

Verd fel a tejszínt és add hozzá a csokihoz. Verd fel a tojásfehérjét is, majd öntsd bele a cukrot.

Lassanként keverd össze a 2 összetételt.

A kapott eredményt öntsd inox formákba vagy pálinkás pohárba.

A desszert legalább 3 órán át legyen hűtőben, mielőtt tálalnád.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 30 perc