Kávés-csokis szív torta hozzávalók:

220 g őrölt mandula

100 g vaj

150 g cukor

4 tojás

100 g kávés csoki

2 evőkanál forró kávé

1 kiskanál zsemlemorzsa

½ tasak sütőpor

20 ml rum aroma

200 g étcsoki

10 kókusz vaj (vagy kókusz tej)

100 g bab kávé

50 g csoki reszelék

Kávés-csokis szív torta elkészítése:

A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Egy szív alakú tortaformát kiolajozunk és beszórjuk őrölt mandulával. A vajat és a cukrot habosra verjük, azután a tojássárgáját is belekavarjuk. Felaprózzuk a csokit, majd gőzfürdőben megolvasztjuk és hozzákavarjuk a kávét. A tojáshoz hozzáadjuk az olvasztott csokit, zsemlemorzsát, a maradék őrölt mandulát és a sütőport. A tojásfehérjét habosra verük és ezt is hozzákavarjuk a kompozícióhoz.

Ezt a keveréket a torta formába öntjük és elegyengetjük. 35-40 percre betesszük az előmelegített sütőbe. Kivesszük a sütőből, hagyjuk kihűlni, azután egy fapálcikával megszurkáljuk és megöntözzük sziruppal és rum aromával. Az étcsokit feldaraboljuk és a kókusz vajjal (vagy kókusz tejjel) együtt gőzfürdőben megolvasztjuk. Mikor kihült, bevonjuk vele a tortát. Végül reszelt csokival és kávé szemekkel díszitjük a tetejét.

A kávés-csokis szív torta receptet Sava Laura ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 120 perc