Kávés-csokis szív torta hozzávalók:
220 g őrölt mandula
100 g vaj
150 g cukor
4 tojás
100 g kávés csoki
2 evőkanál forró kávé
1 kiskanál zsemlemorzsa
½ tasak sütőpor
20 ml rum aroma
200 g étcsoki
10 kókusz vaj (vagy kókusz tej)
100 g bab kávé
50 g csoki reszelék
Kávés-csokis szív torta elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Egy szív alakú tortaformát kiolajozunk és beszórjuk őrölt mandulával. A vajat és a cukrot habosra verjük, azután a tojássárgáját is belekavarjuk. Felaprózzuk a csokit, majd gőzfürdőben megolvasztjuk és hozzákavarjuk a kávét. A tojáshoz hozzáadjuk az olvasztott csokit, zsemlemorzsát, a maradék őrölt mandulát és a sütőport. A tojásfehérjét habosra verük és ezt is hozzákavarjuk a kompozícióhoz.
Ezt a keveréket a torta formába öntjük és elegyengetjük. 35-40 percre betesszük az előmelegített sütőbe. Kivesszük a sütőből, hagyjuk kihűlni, azután egy fapálcikával megszurkáljuk és megöntözzük sziruppal és rum aromával. Az étcsokit feldaraboljuk és a kókusz vajjal (vagy kókusz tejjel) együtt gőzfürdőben megolvasztjuk. Mikor kihült, bevonjuk vele a tortát. Végül reszelt csokival és kávé szemekkel díszitjük a tetejét.
A kávés-csokis szív torta receptet Sava Laura ajánlotta.
0 hozzászólás