Kávés-kakaós tiramisu hozzávalók:

4 tojássárgája

¼ csésze porcukor

60 ml tej

250 g mascarpone

3 tojásfehérje

25 db babapiskóta

375 ml keserű kávé

kakaó

Kávés-kakaós tiramisu elkészítése:

A tojássárgákat felverjük cukorral egy hőálló edényben, majd feletesszük gőzfürdőben tűzre, közben hozzáadjuk a tejet és jól összekavarjuk. Mikor megvastagodott a krém, levesszük a tűzről és hagyjuk kihűlni, azután hozzákavarjuk a mascarponet. Hozzáadjuk a habosra vert tojásfehérjét és jól kikavarjuk. Egy kalács formába sütőpapírt teszünk és az aljára töntünk egy réteg krémet, azután teszünk rá egy sor babapiskótát, amit belemártogattunk hideg kávéba. Erre rákenünk még kétszer egy réteg krémet és egy sor kávés babapiskótát, végül egy réteg krémet. A formát letakarjuk alufóliával és legalább 6 órára hűtőbe tesszük. Egy tálcára kiborítjuk a tiramisut, levesszük róla a sütőpapírt és megszórjuk a tetejét kakaóporral.

 

A kávés-kakaós tiramisu receptet Pocahontas ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc