Kecskesajtos, zöldséges hússal töltött cukkini hozzávalók:

nagyobb cukkini fele

30 dkg marha darálthús

1-2 paprika

1-2 paradicsom

bors

petrezselyem

bazsalikom

8 dkg kecskesajt

metélőhagyma

kevés tejszín

Kecskesajtos, zöldséges hússal töltött cukkini elkészítése:

A húst megsózzuk, borsozzuk és kevés olajon lepirítjuk. Kevés vízzel felengedjük és pároljuk. Hozzáadjuk a felkockázott paradicsomot és paprikát, és tovább pároljuk.

A cukkiniket 3-4 cm szeletekre vágjuk és kikanalazzuk a húsát, de úgy, hogy az alját ne lyukasszuk ki.

Előmelegítjük a sütőt 180 C°-ra.

A húsos raguhoz hozzáadunk 6 dkg kecskesajtot, majd egy kis tejszínt és krémesre főzzük. Megszórjuk bazsalikommal, petrezselyemmel, és metélőhagymával.

Belekanalazzuk a cukkinikbe és egy olajozott, vagy vajazott hőálló tálba helyezzük, majd betesszük a sütőbe kb. 10-15 percre. Ezután kivesszük, a tetejére a maradék kecseksajtból darabolunk rá és visszatesszük annyi időre, amíg szépen ráolvad.

Egy vagy két ilyen tortácskát tálaljunk egy tányérra.

 

A Kecskesajtos, zöldséges hússal töltött cukkini receptjét az Illatok a konyhámból blog szerzője ajánlotta

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 45 perc