Kecskesajtos, zöldséges hússal töltött cukkini hozzávalók:
nagyobb cukkini fele
30 dkg marha darálthús
1-2 paprika
1-2 paradicsom
só
bors
petrezselyem
bazsalikom
8 dkg kecskesajt
metélőhagyma
kevés tejszín
Kecskesajtos, zöldséges hússal töltött cukkini elkészítése:
A húst megsózzuk, borsozzuk és kevés olajon lepirítjuk. Kevés vízzel felengedjük és pároljuk. Hozzáadjuk a felkockázott paradicsomot és paprikát, és tovább pároljuk.
A cukkiniket 3-4 cm szeletekre vágjuk és kikanalazzuk a húsát, de úgy, hogy az alját ne lyukasszuk ki.
Előmelegítjük a sütőt 180 C°-ra.
A húsos raguhoz hozzáadunk 6 dkg kecskesajtot, majd egy kis tejszínt és krémesre főzzük. Megszórjuk bazsalikommal, petrezselyemmel, és metélőhagymával.
Belekanalazzuk a cukkinikbe és egy olajozott, vagy vajazott hőálló tálba helyezzük, majd betesszük a sütőbe kb. 10-15 percre. Ezután kivesszük, a tetejére a maradék kecseksajtból darabolunk rá és visszatesszük annyi időre, amíg szépen ráolvad.
Egy vagy két ilyen tortácskát tálaljunk egy tányérra.
A Kecskesajtos, zöldséges hússal töltött cukkini receptjét az Illatok a konyhámból blog szerzője ajánlotta
0 hozzászólás