Keksz csokoládébevonattal hozzávalók:
4 tojás
egy csésze cukor
250 g margarin
egy kiskanál szódabikarbonát
citromhéj vagy narancshéj ízlés szerint
liszt amennyit felvesz
Glazúr
150 g étcsokoládé
2 evőkanál tej
vagy 2 evőkanál kakaó
50 g margarin
3 evőkanál tej
Keksz csokoládébevonattal elkészítése:
A hozzávalókat összegyúrjuk, annyi lisztet használunk, hogy a tészta leváljon a kezünkről. Vékony lappá nyújtjuk, majd külömböző formájú kekszeket szaggatunk a tésztából. Kizsírozott tepsibe tesszük őket és közepes lángon 10-15 percig sütjük, amíg színe kissé megsötétül. Majd kivesszük és hűlni hagyjuk.
Glazúr:
Összekeverjük a hozzávalókat és kis lángon melegítjük, amíg összeáll a glazúr. Amikor pasztává sűrűsödik, belemártjuk a kekszeket és rácson megszárítjuk. Kiskanállal is rácsorgathatjuk a csokit a kekszekre és hagyjuk, hogy elsimuljon rajtuk. A csokis keksz sokáig eláll vászonzacskóban, fémdobozban, vagy porcelánedényben.
Ötórai teához szolgáljuk fel.
0 hozzászólás