Keksz csokoládébevonattal hozzávalók:

4 tojás

egy csésze cukor

250 g margarin

egy kiskanál szódabikarbonát

citromhéj vagy narancshéj ízlés szerint

liszt amennyit felvesz

Glazúr

150 g étcsokoládé

2 evőkanál tej

vagy 2 evőkanál kakaó

50 g margarin

3 evőkanál tej

Keksz csokoládébevonattal elkészítése:

A hozzávalókat összegyúrjuk, annyi lisztet használunk, hogy a tészta leváljon a kezünkről. Vékony lappá nyújtjuk, majd külömböző formájú kekszeket szaggatunk a tésztából. Kizsírozott tepsibe tesszük őket és közepes lángon 10-15 percig sütjük, amíg színe kissé megsötétül. Majd kivesszük és hűlni hagyjuk.

Glazúr:

Összekeverjük a hozzávalókat és kis lángon melegítjük, amíg összeáll a glazúr. Amikor pasztává sűrűsödik, belemártjuk a kekszeket és rácson megszárítjuk. Kiskanállal is rácsorgathatjuk a csokit a kekszekre és hagyjuk, hogy elsimuljon rajtuk. A csokis keksz sokáig eláll vászonzacskóban, fémdobozban, vagy porcelánedényben.

Ötórai teához szolgáljuk fel.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc