Keleti csemege hozzávalók:
1 csomag 6 lapos ostyalap
25 dkg margarin
3 egész tojás felverve
20 dkg cukor
4 evőkanál kakaó
15 dkg vágott dió
30 dkg darált keksz
2 csomag vágott zseléscukor
1 csomag mazsola
1 rumaroma vagy rum
Keleti csemege elkészítése:
A keleti csemegéhez az ostyalapokat kicsavart, nedves konyharuha közé rakjuk, így megpuhul, és hajlítható lesz. A rámát lassú tűzön felolvasztjuk, majd a felsorolt sorrendben mindent hozzákeverünk, lezárjuk a gázt alatta.
Kivesszük a lapokat a konyharuhából, és a masszát egyenletesen elosztjuk rajta, a hat lapot egyenként, középre téve a tölteléket.
Feltekerjük, úgy, hogy az ostya széle egymásra érjen. Tálcára egymás mellé rakjuk a rudakat és a hűtőben kifagyasztjuk, majd fóliába csavarjuk.
0 hozzászólás