Keleti csemege hozzávalók:

1 csomag 6 lapos ostyalap

25 dkg margarin

3 egész tojás felverve

20 dkg cukor

4 evőkanál kakaó

15 dkg vágott dió

30 dkg darált keksz

2 csomag vágott zseléscukor

1 csomag mazsola

1 rumaroma vagy rum

Keleti csemege elkészítése:

A keleti csemegéhez az ostyalapokat kicsavart, nedves konyharuha közé rakjuk, így megpuhul, és hajlítható lesz. A rámát lassú tűzön felolvasztjuk, majd a felsorolt sorrendben mindent hozzákeverünk, lezárjuk a gázt alatta.

Kivesszük a lapokat a konyharuhából, és a masszát egyenletesen elosztjuk rajta, a hat lapot egyenként, középre téve a tölteléket.

Feltekerjük, úgy, hogy az ostya széle egymásra érjen. Tálcára egymás mellé rakjuk a rudakat és a hűtőben kifagyasztjuk, majd fóliába csavarjuk.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc