Kemencében sült liba aszalt szilvával hozzávalók:

egy egész liba

1 alma

aszalt szilva

Páclé

szemes bors

kömény

babérlevél

fokhagyma

Kemencében sült liba aszalt szilvával elkészítése:

Páclevet készítünk a következő fűszerekből: egész bors, kömény, babérlevél, fokhagyma, só. Ezt 20 percig főzzük, majd hagyjuk kihűlni.

A megtisztított egész pecsenyelibát lemossuk bő vízzel, majd a vastagabb húsokat – mellét, combját – egy fecskendő és tű segítségével sűrűn megtűzdeljük a kihűlt páclével.

A liba belsejét bedörzsöljük majoránnával, és teszünk bele egy almát és egy kevés aszalt szilvát. A libát zsírral kikent vaslábasba helyezzük, aszalt szilvával körítjük, lefedjük, s ha tehetjük, kemencében sütjük pirosra. (A liba bőre akkor sül szép pirosra, ha a bőrét kívülről nem sózzuk be.)

Köretként törtburgonyát és párolt káposztát adunk hozzá.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 120 perc