Kemencében sült liba aszalt szilvával hozzávalók:
egy egész liba
1 alma
aszalt szilva
Páclé
szemes bors
kömény
babérlevél
fokhagyma
só
Kemencében sült liba aszalt szilvával elkészítése:
Páclevet készítünk a következő fűszerekből: egész bors, kömény, babérlevél, fokhagyma, só. Ezt 20 percig főzzük, majd hagyjuk kihűlni.
A megtisztított egész pecsenyelibát lemossuk bő vízzel, majd a vastagabb húsokat – mellét, combját – egy fecskendő és tű segítségével sűrűn megtűzdeljük a kihűlt páclével.
A liba belsejét bedörzsöljük majoránnával, és teszünk bele egy almát és egy kevés aszalt szilvát. A libát zsírral kikent vaslábasba helyezzük, aszalt szilvával körítjük, lefedjük, s ha tehetjük, kemencében sütjük pirosra. (A liba bőre akkor sül szép pirosra, ha a bőrét kívülről nem sózzuk be.)
Köretként törtburgonyát és párolt káposztát adunk hozzá.
0 hozzászólás