Kenguru keksz hozzávalók:
2 tojás
1 tasak vaníliacukor
egy fél tasak sütőpor
5 csésze kukoricapehely
Kenguru keksz elkészítése:
Az első hat összetevőt egy nagyobb edénybe tesszük, és botmixerrel összedolgozzuk. Ezután hozzáadjuk a többi összetevőt, és óvatosan elkeverjük.
Előmelegítjük a sütőt 180 fokra, a tepsibe sütőpapírt teszünk, és kizsírozzuk (vagy csak a tepsit zsírozzuk ki). A tésztából kézzel dió nagyságú golyókat formálunk, és a tepsibe helyezzük, egy kis távolságra egymástól. Azért kell helyet hagyni közöttük, mert sülés közben ellaposodnak és több helyre lesz szükségük.
20-30 percig sütjük, amíg aranybarnára sülnek. A felületük puha lesz, de belül már jól meg lesznek sülve. Fogpiszkálóval is leellenőrizhetjük, azonban nem szabad addig hagyni a sütőben, amíg megkeményedik a felületük.
0 hozzászólás