Kenguru keksz hozzávalók:

250 g vaj vagy margarin

180 g cukor

2 tojás

1 tasak vaníliacukor

350 g liszt

egy fél tasak sütőpor

5 csésze kukoricapehely

100 g reszelt csokoládé

125 g mazsola – opcionális

Kenguru keksz elkészítése:

Az első hat összetevőt egy nagyobb edénybe tesszük, és botmixerrel összedolgozzuk. Ezután hozzáadjuk a többi összetevőt, és óvatosan elkeverjük.

Előmelegítjük a sütőt 180 fokra, a tepsibe sütőpapírt teszünk, és kizsírozzuk (vagy csak a tepsit zsírozzuk ki). A tésztából kézzel dió nagyságú golyókat formálunk, és a tepsibe helyezzük, egy kis távolságra egymástól. Azért kell helyet hagyni közöttük, mert sülés közben ellaposodnak és több helyre lesz szükségük.

20-30 percig sütjük, amíg aranybarnára sülnek. A felületük puha lesz, de belül már jól meg lesznek sülve. Fogpiszkálóval is leellenőrizhetjük, azonban nem szabad addig hagyni a sütőben, amíg megkeményedik a felületük.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 40 perc