Kenyér tálkák hozzávalók:
4 nagy szelet toast kenyér
vaj
200 g paradicsom
oliva olaj
2 tojás
4 evőkanál friss túró
negyed paradicsomok dekornak
Kenyér tálkák elkészítése:
A kenyér szeleteket megkenjük olvadt vajjal. Mindegyiket belenyomjuk egy hőálló tálkába, olyanba amilyenre akarjuk hogy majd kinézzen. Sütőben megsütjük őket kb. 10 percig. Mossuk és tisztítsuk meg a paradicsomokat, vágjuk kicsi kockákra. Pároljuk meg 2-3 kanál olajban. Verjük fel a tojásokat 2-3 kanál vízzel, sóval és borssal. Süssük meg és közben tegyük bele a túrót is. Töltsük meg a kenyér tálkákat paradicsommal és tojással.
Paradicsommal és bazsalikommal dekorálva tálaljuk.
A kenyér tálkák receptet sava laura ajánlotta.
0 hozzászólás