Kenyérlángos hozzávalók:
4 személyre:
1 kg liszt
5 dkg élesztő
0,5–0,6 l langyos víz
3-4 dkg só
Kenyérlángos elkészítése:
A kenyérlángos alapja egyszerű élesztős kenyértészta, amit tepsibe simítunk, tejföllel kenjük, szalonnakockákkal szórjuk, majd bőségesen dinsztelt hagymával borítjuk és sütőben sütjük. Mikor megsült őrölt pirospaprikával és petrezselyemmel ízesítjük.
A lisztet tálba rakjuk és belemorzsolunk öt deka élesztőt.
Ráöntjük a langyos vizet, belerakjuk a sót, és fél óráig ázni hagyjuk.
Összedagasztjuk, két cipót formázunk belőle, tetejét olajjal megkenjük, majd egy órán át kelesztjük.
Kelesztés után, a cipókból lapos kerek tésztát formálunk, és kemencében kisütjük. Ha nincs kemencénk, jól előmelegített sütőben is kisüthetjük tepsiben.
A kenyérlángost tetszőlegesen ízesítjük.
0 hozzászólás