Kenyérlángos hozzávalók:

4 személyre:

1 kg liszt

5 dkg élesztő

0,5–0,6 l langyos víz

3-4 dkg só

Kenyérlángos elkészítése:

A kenyérlángos alapja egyszerű élesztős kenyértészta, amit tepsibe simítunk, tejföllel kenjük, szalonnakockákkal szórjuk, majd bőségesen dinsztelt hagymával borítjuk és sütőben sütjük. Mikor megsült őrölt pirospaprikával és petrezselyemmel ízesítjük.

A lisztet tálba rakjuk és belemorzsolunk öt deka élesztőt.

Ráöntjük a langyos vizet, belerakjuk a sót, és fél óráig ázni hagyjuk.

Összedagasztjuk, két cipót formázunk belőle, tetejét olajjal megkenjük, majd egy órán át kelesztjük.

Kelesztés után, a cipókból lapos kerek tésztát formálunk, és kemencében kisütjük. Ha nincs kemencénk, jól előmelegített sütőben is kisüthetjük tepsiben.

A kenyérlángost tetszőlegesen ízesítjük.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 120 perc