Kibbeh hozzávalók:
2 csésze tört búza
800-900 g bárányhús
1 hagyma
2 teáskanál só
1 teáskanál bors
1 teáskanál mindenféle csípős fűszer
Kibbeh elkészítése:
Hagyjuk a tört búzát (az árúházakban az arab termékek részlegén kell keresni) egy hideg vízzel teli tálban puhulni 10 percig.
Ha letelt az idő, szűrjük le, és várjunk, amíg lecsorog róla az összes víz, majd tegyük a hússal együtt a hűtőbe, legalább 1 órára.
Daráljuk le a bárányhúst legalább kétszer. A hagymát is daráljuk le, majd keverjük össze a hússal, búzával, sóval, borssal és csípős fűszerekkel.
Formázzunk golyócskákat belőle, majd a tepsiben lapítsuk ki. Mindkét oldalán süssük.
Hidegen vagy melegen szolgáljuk fel. Nyersen is tálalható (anélkül, hogy megsütnénk).
0 hozzászólás