Kibbeh hozzávalók:

2 csésze tört búza

800-900 g bárányhús

1 hagyma

2 teáskanál só

1 teáskanál bors

1 teáskanál mindenféle csípős fűszer

Kibbeh elkészítése:

Hagyjuk a tört búzát (az árúházakban az arab termékek részlegén kell keresni) egy hideg vízzel teli tálban puhulni 10 percig.

Ha letelt az idő, szűrjük le, és várjunk, amíg lecsorog róla az összes víz, majd tegyük a hússal együtt a hűtőbe, legalább 1 órára.

Daráljuk le a bárányhúst legalább kétszer. A hagymát is daráljuk le, majd keverjük össze a hússal, búzával, sóval, borssal és csípős fűszerekkel.

Formázzunk golyócskákat belőle, majd a tepsiben lapítsuk ki. Mindkét oldalán süssük.

Hidegen vagy melegen szolgáljuk fel. Nyersen is tálalható (anélkül, hogy megsütnénk).

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 90 perc