Kiflifelfújt hozzávalók:
4 kifli
kevés tej
5 dkg vaj
5 dkg cukor
2 tojás
vanília
mazsola
Kiflifelfújt elkészítése:
Bizonyára sokak emlékeiben él még az az apró naptár, amit nagyanyáink nagy előszeretettel akasztgattak a falra, konyhaszekrény fiókgombjára. A napokat jelző oldalak hátlapján rövid receptek szerepeltek. Az 1957-ben kiadott időjelző könyvecske a következő csemegét ajánlja az év második hetére: Kiflifelfújt.
A négy kiflit karikára vágunk, kevés tejjel leforrázzuk, 5 deka vajat 5 deka cukorral és két tojás sárgájával habosra keverünk, hozzáadjuk a kinyomkodott puha kiflit, a tojások habját, vaníliát, kevés mazsolát. A szuflét kizsírozott tűzálló tálban sütjük meg, kínálás előtt lekvárt adunk hozzá.
0 hozzászólás