Kiflik diómasszából hozzávalók:
20 dkg darált dió
20 dkg porcukor
1 csomag vaníliás porcukor
2 evőkanál rum
1 tojásfehérje
pikáns ízű lekvár
kis kakaó
Kiflik diómasszából elkészítése:
A diót finomra daráljuk, hozzáadjuk a megszitált porcukrot, a vaníliás cukrot, a rumot meg a tojásfehérjét, és jól összegyúrjuk.
A gyúródeszkát megszórjuk porcukorral, a masszát kisodorjuk rajta, kis téglalapokra vágjuk, megkenjük gyümölcsízzel és begöngyöljük.
Megforgatjuk porcukorral elkevert kakaóban, és kiflikké formáljuk. Nagy előnye, hogy nem kell sütni, és elég sokáig eláll.
A diómasszából készíthetünk lélegzetelállító süteményt ha egy vekony tésztát megtöltünk vele, majd fagyi mellé szolgáljuk fel.
0 hozzászólás