Kínai bárányborda hozzávalók:

8 bárányborda

175 ml narancslé

4 evőkanál szójaszósz

gyömbér por

1 gerezd fokhagyma (összezúzva)

1 evőkanál fehérbor ecet

3 evőkanál vörösbor

6 evőkanál méz

Kínai bárányborda elkészítése:

Keverd össze a gyömbér port, fokhagymát, narancslét, szójaszószt, vörösbort, fehérbor ecetet és a mézet.

A báránybordát egy porcelán tálba helyezzük majd ráöntjük az összetételt. Lefedjük fóliával és hagyjuk hűlni legalább 30 percet.

Forrósítsunk fel 2 evőkanál olívaolajat és süssük a szeletek mindkét oldalát 2 percig, amíg megpirulnak.

Adjuk hozzá a maradék pácot és tartsuk tűzön 10-15 percet, ezalatt az idő alatt egyszer megfordítjuk.

Folytassuk a pác forralását még 5 percig, amíg a mennyisége a felére csökken és megvastagszik.

Egy tálba helyezzünk 2 megpucolt és felvágott narancsot amit a tűzre teszünk 3-4 percet.

Tegyük hozzá a báránybordákat és öntsük rá a mártást.

Spagettivel és finomra vágott petrezselyemmel tálaljuk amit a tetejére szórunk.

Jó étvágyat!

A receptet Rebella javasolta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 90 perc