Kínai bárányborda hozzávalók:
8 bárányborda
175 ml narancslé
4 evőkanál szójaszósz
gyömbér por
1 gerezd fokhagyma (összezúzva)
1 evőkanál fehérbor ecet
3 evőkanál vörösbor
6 evőkanál méz
Kínai bárányborda elkészítése:
Keverd össze a gyömbér port, fokhagymát, narancslét, szójaszószt, vörösbort, fehérbor ecetet és a mézet.
A báránybordát egy porcelán tálba helyezzük majd ráöntjük az összetételt. Lefedjük fóliával és hagyjuk hűlni legalább 30 percet.
Forrósítsunk fel 2 evőkanál olívaolajat és süssük a szeletek mindkét oldalát 2 percig, amíg megpirulnak.
Adjuk hozzá a maradék pácot és tartsuk tűzön 10-15 percet, ezalatt az idő alatt egyszer megfordítjuk.
Folytassuk a pác forralását még 5 percig, amíg a mennyisége a felére csökken és megvastagszik.
Egy tálba helyezzünk 2 megpucolt és felvágott narancsot amit a tűzre teszünk 3-4 percet.
Tegyük hozzá a báránybordákat és öntsük rá a mártást.
Spagettivel és finomra vágott petrezselyemmel tálaljuk amit a tetejére szórunk.
Jó étvágyat!
A receptet Rebella javasolta.
0 hozzászólás