Kínai csirkemelles-zöldséges saláta hozzávalók:

mélyhűtott zöldbab

mélyhűtött kukorica és zöldborsó

1 csirkemell

cukor

fokhagyma

2 kanál tej

szekfűbors

fahéj

fehérbors

Kínai csirkemelles-zöldséges saláta elkészítése:

A csirkemellet felcsíkoljuk és sós olajban kisütjük.

Egy fazékba teszünk egy kis olajat és abba beledobigálunk mindent (a mélyhűtött zöldségekre gondolok), majd addig kavargatjuk, amíg jól át nem melegszik minden.

Aki ropogósan és vitamindúsan szereti a zöldségeket, az ne főzze meg, aki viszont puhábban szereti, az öntsön rá egy csupor vizet és várja meg, amíg az lefő róla.

Aztán hozzáadjuk a sült mellehúst és hozzálátunk a szósz elkészítésének.

Szósz:

Egy nyeles edénykébe 4-5 kanál cukrot, 2 kanál tejet teszünk és tetszés szerint fűszereket adunk hozzá: fokhagyma, fahéj, szegfűbors, fehérbors. Addig foraljuk, amíg felhabzik.

A tányérba kitesszük a zöldségeket, amelyeket előzőleg összekavartunk a sült csirkemellel, majd nyakon öntjük az édeskés, pikáns szósszal.

A kínai salátát Cecilia ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 20 perc