Kínai tojásos kukoricaleves hozzávalók:
6 személyre:
1 doboz (250 g) kukoricakonzerv
1 l csontleves vagy erőleves (kockából a legegyszerűbb)
1 körömnyi gyömbér
1 csipet zellersó
só
1 mokkáskanál fehér bors
1 evőkanál saké (rizspálinka) vagy semleges fehér pálinka (pl. vodka)
2 dkg kukorica- vagy rizsliszt
2 egész tojás
petrezselyem
Kínai tojásos kukoricaleves elkészítése:
Erős csontlevest főzünk vagy kockából erőlevest, beledobjuk a gyömbért és 10 percig lassú tűzön forraljuk vele.
Lecsorgatjuk a kukoricát, a levesbe tesszük, forrásig hevítjük.
Közben elkészítjük a „habarást”: a zellersót, a levestől függő mennyiségben konyhasót, az őrölt fehér borsot kikeverjük a pálinkával, majd hozzáadjuk a pici hideg vízben feloldott kukoricalisztet vagy rizslisztet, a levesbe keverjük és lassú tűzön még kb. 1 percig forraljuk, amíg kissé besűrűsödik.
Levesszük a tűzről, eltávolítjuk a gyömbért, gyors mozdulatokkal belekeverjük a felvert tojásokat, a tetejét meghintjük finomra vágott petrezselyemmel és azonnal tálaljuk.
Akkor jó, ha egy kicsit csípős!
0 hozzászólás