Kirántott karfiol hozzávalók:
70 dkg karfiol
3 egész tojás
liszt
olaj
zsemlemorzsa
só
Kirántott karfiol elkészítése:
70 dkg friss, fehér karfiolt zöldjétől megszabadítva mossunk meg, szedjük szét rózsáira, és a torzsája nélkül, fedő alatt főzzük puhára. Vigyázzunk rá, hogy ne főzzük túl, mert szétesik.
Sokan egy darabban főzik a karfiolt, és utána darabolják fel. Ennek a módszernek nagy előnye, hogy ha szárával felfelé helyezzük a kelvirágot a fazékba, akkor mentesülünk a káposztafélékre jellemző kellemetlen szagtól.
Utána szűrjük le a levét, verjünk fel 3 egész tojást, és a lecsepegtetett karfioldarabokat forgassuk lisztbe, majd a tojásba, végül zsemlemorzsába. Ezt követően mindkét oldalát bő, forró olajban, közepes tűzön süssük világos pirosra.
Nagyon egyszerű, finom étel akár vegetáriánusoknak is.
Megsózva, melegen tálaljuk. Hasábburgonyával, illetve tartármártással fogyasztva érvényesül leginkább az íze.
0 hozzászólás